sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pyöräretkellä

Yö meni kuuden tunnin unilla ja aamu alkoi väsymyksestä kiukuttelulla. Onneksi kiukut jäi aamuun ja päivästä tulikin ihan mainio lopulta. Päätettiin miehen kanssa lähteä pyöräilemään ilman sen kummempaa päämäärää ja poljettua tulikin reilun 17 kilometrin ja puolentoista tunnin verran. Välillä pysähdyttiin pariksi minuutiksi katselemaan maisemia tai juomaan. Meno oli muutenkin sellaista sunnuntai-ajelua, vaikka kyllä hikeä irtosi tällä kelillä ihan hyvin. (Värjäsin aamulla juurikasvun ja kotona oli mukava huomata miten mustan hiusvärin jäämät olivat hien mukana valuneet niskaan ja kaulalle pyöräretken aikana... Awesome.) 

Tästä pyöräretkestä tekee erityisen hyvän se, että siitä näen kuntoni kehityksen. En oo moneen vuoteen pyöräillyt noin pitkiä matkoja ja muistan kuinka ehkä kolme kesää sitten mies raahasi mut kanssaan pyöräretkelle Tuomiojärven ympäri. Matkaan meni samat puoltoista tuntia (ellei jopa enemmänkin) ja kilometrejä kertyi silloin vajaat kolmetoista, ja se oli ihan hirveää, yhtä itkua ja hermojen kiristelyä. Silloin mun mummopyörässä oli vielä kolme vaihdetta, nykyään ei yhtään, koska erään kommelluksen takia jouduimme vuosi sitten vaihtamaan takapyörän kokonaan. Sen pyöräreissun jälkeen olin ihan uupunut, mutta tällä kertaa oon vaan täynnä energiaa! Siitäkin huolimatta, että pyöräiltiin selkeästi nopeampaa ja mun pyörässä ei tosiaan ole enää kuin se yksi "vaihde". Kaupunkipyöräksi mun Ainottareni sopii mainiosti ja nyt on todistettu, että vähän pidempien matkojen ajeluun myös. En tosin tolla pyörällä lähtis mitään sadan kilometrin matkaa taittamaan, varsinkaan täällä mäkisessä Keski-Suomessa. Mutta jee, voin kai olla ylpeä itsestäni! Nyt on ainakin hyvä mieli. Tämmöiset asiat saa muistamaan, miksi on niin tärkeää jatkaa terveempiä elämäntapoja ja liikkumista. Ei tulis kyllä enää mieleenkään palata vanhoihin tapoihin.


Pyöräretken jälkeen tein itselleni smoothien mustikoista, banaanista, rahkasta ja lorauksesta maitoa. En todellakaan voi sanoa olevani mikään raa'an rahkan ystävä, mutta tälleen se menee ihan mukavasti. Hyvältä maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti