lauantai 9. helmikuuta 2013

Match made in heaven

No, haluatteko kuulla niistä kokkailuistani? 


Ruoka oli taivaallista. Tein siis kanaleipää vuohenjuustolla ja pestolla kuorrutettuna, paholaisenhilloa ja salaattia sitruunavinegrettikastikkeella. Paholaisenhillon tein päivällä ja se oli oikeastaan paljon helpompaa mitä olin kuvitellut! 

Paholaisenhillo (alkuperäinen ohje löytyy dansukkerin sivuilta ja tällä noin puolitetulla ohjeella sain kaksi pientä pilttipurkillista ja yhden vähän isomman purkin hilloa.)

400g (1 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2 punaista suippopaprikaa
3 chiliä
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1/2 pakettia hillosokeria (dansukker)

Pilko tölkissä olevat tomaatit, chilit ja paprikat kuutioiksi. Murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki (myös tomaattimehu) pannulle, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri ja anna kiehua  vielä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kaada kuuma seos hyvin puhdistettuihin (itse keitin) purkkeihin ja anna jäähtyä.

Myös sitruunavinegretin tein itse, sekin oli hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä. Tarvitaan vain:

1 sitruuna mehu
1/3 sitruunan raastettua kuorta
ripaus suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus sokeria
1/2 dl oliiviöljyä

Itse olin vähän huolimaton, sillä en lukenut alkuperäistä ohjetta vasta kuin nyt, ja sekoitin kaikki aineet kerralla, sen sijaan, että olisin valuttanut öljyä hitaasti ohuena norona muiden aineiden joukkoon. No, maistui silti hyvältä, antoi salaatille makua, olematta kuitenkaan yhtä raskas kuin tavalliset salaatinkastikkeet.

Itse aterian kokominen oli myös yksinkertaista. Tein broilerinfileillä marinadin, johon tuli oliiviöljyä, mustapippurirouhetta, valkopippuria ja hitusen suolaa. Broilerinfileiden muhittua hetken marinadissa paistoin niitä pannulla, kunnes ne olivat kypsiä. Fileiden paistuessa kokosin salaatin, johon tuli tomaattia, kurkkua, jääsalaattia ja makeaa sipulia. Kun pihvit olivat valmiita, paahdoin yhden tavallisen täysjyväpaahtoleivän leivänpaahtimessa (voi apua mikä lausehirviö), asetin fileen leivän päälle, voitelin fileen pestolla ja heitin päälle vielä siivun Chavroux-merkkistä vuohenmaitojuustoa. Hieman paholaisenhilloa viereen ja voilá!

Melkein itkin onnesta kun söin. Paholaisenhillon ja vuohenjuuston liitto on kyllä on aivan taivaallinen. Erityisesti tuo Chavroux-vuohenjuusto on niin pehmeää, täyteläistä ja uskomattoman hyvää. Mulla on vähän ristiriitainen suhtautuminen vuohenjuustoon, sillä jotkin juustot tuovat liikaa mieleen lapsuuden aikaisen tanssinopettajani, jolla oli vuohia ja joka haisi vuohilta, aina. Mutta nyt oon löytänyt sellaisen juuston, jossa kaikki on kohdallaan eikä maku tuo lainkaan mielen opettajaani. Hah.

Kuva täältä.


En voi tarpeeksi hehkuttaa tätä annosta ja tätä juustoa, joten sanon vaan, että kokeilkaa ite! Toimii, ainakin meikälle.

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tuo paholaisenhillo on hyvää ja tosiaan helppoa tehdä, joten täytyy kokeilla tätä yhdistelmää. Ainakin erillisinä maistuvat minulle, joten voin uskoa, että yhdessäkin toimivat.

    VastaaPoista
  2. Paholaisenhillo on kyllä jotain niin aaaaaaaaaah...

    VastaaPoista
  3. Näyttää muuten niiin herkulliselta! Kiva että jatkoit toisen blogin puolella! (:

    VastaaPoista
  4. Minä olen myös monta kertaa miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä tuota. Näyttää todella hyvältä!

    Ja kiva, ettei vuohenjuustosi maistunut opettajaltasi(siinäpä lause, jota en ajatellut koskaan käyttäväni...)! :D

    VastaaPoista